לביבות כרובית
12 לביבות- כל 4לביבות = 1 מנת שומן + 1 מנת חלב 1/2 מנת פחמימה.
מצרכים:
· 1כרובית חתוכה לפרחים ומבושלת– מומלץ במיקרו
· 4 כפות קמח תופח
· 1כפית מלח
· 1 כפית אגוז מוסקט
· 1 כפית פלפל לבן
· 3ביצים
· 1כף שמן
· 1כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
מועכים את הכרובית המבושלתבעזרת מועך פירה.בסיר קטן, מכינים את המים הרותחים, השמן ותוך כדי בחישהמוסיפים
את הקמח, מערבבים היטב ומוסיפים לקערת הכרובית. (התערובת צריכה להיות סמיכה. אם חסר להוסיף מעט קמח עד
לקבלת תערובת סמיכה).
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם התבלינים ומוסיפים לבלילת הכרובית.יוצרים לביבות בידיים לחות ומטגניםבמחבת
חשמלי עד להשחמתן. אפשרות נוספת אופים בתבנית משומנת בתרסיס שמן ואופיםבחום בינוני כ - 25דקות.