פשטידה בשני צבעים (רותי דיין)
7 מנות - כל מנה = פחמימה + חצי מנה חלבון
תערובת הירוקה:
-
1 חב’(400 גר’) תרד קפוא טחון
-
1 ביצה
-
2 שיני שום כתושות
-
1 כף קמח מצה
-
1 בצל קצוץ ומטוגן על מים – או 1 כף פתיתי בצל
-
פלפל ומלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מפשירים את התרד ולסחוט היטב. שמים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
תערובת הצהובה:
-
5 תפוחי אדמה בינוניים - קלופים ומבושלים במים
-
2 ביצים
-
2 כפות קמח מצה
-
2 כפות מיונז
-
1 בצל גדול חתוך לקוביות ומטוגן במים
-
1 כפית אבקת מרק פיטריות
-
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף
-
1 כפית אבקת מרק בצל
אופן ההכנה:
מועכים את תפוחי האדמה המבושלים, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
טועמים את כל התערובת ומתקנים תיבול. מרססים בקל שמן תבנית מלבנית. מרפדים את התבנית בתערובת הירוקה, משטחים מעל את התערובת הצהובה ואופים בחום בינוני כ- 40 דקות - עד קבלת צבע זהוב