מרק אוריינטלי (שלמה אנגליסטר קבוצהיוקנעם)
10 מנות - כל מנה = 1/2 מנתפחמימה
מצרכים:
· 10 כוסות מים
· 1בטטה קטנה
· 1ק"ג לקט כפרי קפוא
· 1 בצל בינוני
· 3-5 שיני שום גדולות
· שלוש כפותעדשים חומים
· שלוש כפות עדשים כתומים
1 וחצי כפות אבקת מרק בצל
· 2כפיות מחוקות של בהרט
· שתי כפיות שמן זית
· מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
קוצצים בצל לתוך סיר מרק עם שתי כפיות שמן זית, מועכים את השום.
חותכים את הבטטה לקוביות, מוסיפים את שאר הירקות ומכסים במים רותחים. מוסיפים את העדשים, מוסיפים את אבקת
המרק לאחר 15 דקות בישול.
אחרי שתי דקות מוסיפים כפית בהרט ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.