מרק כרובית = כל המרק 200 ק"ל
מצרכים:
· 1בצל בינוני חתוך קטן
· 1גזר מגורר
· 1/2 ראש כרובית - מפורק לפרחים קטנים
· 2 שקיות אבקת מרק עשר בטעם בצל
· 1/2 כוס גרגרי אפונה – סנפרוסט
· מלח ופלפל לפי הטעם
· 2 כוסות חלב
אופן ההכנה:
מאדים את הבצל, מוסיפים גזר מגורר וממשיכים לאדות.
מוסיפים מעט מים ואת הכרובית, אבקת המרק ומים. מבשלים עד לריכוך הירקות.
מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד מספר דקות.
מוסיפים 2 כוסות חלב ומים לפי הסמיכות שאוהבים.
ממשיכים לבשל עוד מספר דקות, מתבלים ומגישים.
אפשר להוסיף שמיר קצוץ לפני סיום הבישול - מוסיף המון טעם ויופי למרק.