סלט טבולה חינמי מכרובית – ניתן לאכול חופשי.
 
 
מצרכים:
1 כרובית קטנה
עלי בצל קצוצים דק, פטרוזיליה קצוצה דק, צרור קטן של עלי נענע, מיץ מלימון ,1 מלח לפי הטעם, כפית שמן זית.
 
 
אופן ההכנה:
 
מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. מרסקים במעבד מזון לפרורים קטנים עד שהכרובית מתפוררת ונראת כמו בורגול. מוסיפים את עלי הבצל הירוק, פטרוזיליה והנענע ומערבבים היטב, מתבלים במלח, מיץ לימון וכפית שמן זית ומגישים.
 
 
גיבץ- ניתן לאכול חופשי
 
 
מצריכים:
 
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות, 1 בצל קצוץ, 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות, 2 פלפלים ירוקים  חתוכים לקוביות 3 קישואים חתוכים לקוביות 1/2 חבילת שעועית ירוקה, אפשר קפואה אפשר טרייה,1
1 קופסת רסק עגבניות קטנה, מלח פלפל לפי הטעם.
 
אופן ההכנה:
 
מניחים את קוביות החציל במסננת עם מעט מלח להוצאת הנוזלים להשאיר כ- 20 דקות, מטגנים את הבצל על המים מוסיפים את הקישואים וממשיכים לאדות. מוסיפים בשכבות את קוביות החציל, מעליו את הפלפלים ובסוף את השעועית הירוקה, סוגרים את המכסה עד לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים בפלפל ומלח ובוחשים מבשלים עד שהירקות מוכנים, חשוב לא לבשל יותר מידי.

שלח
  • שלח