מרק חרירה
2 כוסות מרק = מנת בשר + מנת פחמימה.
מצרכים:
1 בצל גדול
1 כוס גרגרי חומוס שהושרו מראש למשך לילה
1 כוס עדשים חומים שטופים
1 כוס אטריות דקות
1/2 חבילת כוסברא
עלי סלרי ללא גבעול קצוצים
2 כפות קמח
1 כפית שמן
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית כורכום
פלפל שחור
לפי הטעם
אופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים את הבצל עם כפית שמן (ניתן לטגן על מים). מוסיפים את הסלרי ומטגנים קלות. ממלאים את הסיר במים
ומוסיפים את כל המרכיבים, מבשלים במשך חצי שעה ואז מתבלים. בנפרד מכינים רביכה בקערה עם מים קרים לקבלת
עיסה חלקה, משתי כפות קמח. מערבבים ומוסיפים למרק תוך כדי בחישה.
לאחר 5 דקות של בישול מוסיפים את כוס האטריות וממשיכים לבשל עוד 10 דקות