קציצות קרישה  = 10 מנות כל מנה = 1 מנת חלבון חלב.
 
מרכיבים:
7-8 גבעולי כרישה
200 גרם פתיתי עמק לייט
קופסא וחצי גבינה לבנה % 1/2 שומן
מלח פלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה:
 
חותכים את החלק הלבן של גבעולי הכרישה ומבשלים עד ריכוך. מסננים  ומעבירים למעבד מזון.
שמים את הגבינה 1/2% על חיתול בד למשך לילה, עד לנגירת הנוזלים.
מערבבים את הגבינה והכרישה לתערובת אחידה ומתבלים במלח ופלפל שחור
מרססים תבנית בתרסיס שמן ויוצרים ביד 10 קציצות שטוחות מתערובת הכרישה, מניחים בתבנית, מרססים בתרסיס שמן קלות לפני האפייה. אופים עד להשחמה.
ניתן לאכול עם יוגרט 0% שומן. ואז לחשב כמנת חלבון חלב נוספת.

שלח
  • שלח