לביבות תפוחי אדמה



מצרכים:
·         1/2כוס קמח תופח

·         1/2כפית מלח

·         2ביצים

·         6תפוחי אדמה

·         פלפל שחור, פפריקה מתוקה

ניתן להכין לביבות גם מכרובית, גזר ודלעת, סלקעלים, תרד, ברוקלי, כרישה,
תירס, כרוב, בעצם כמעט מכל ירק קיים).
 


אופןההכנה:

מערבבים קמח, מלח, ביצים ומים לבלילה חלקה.מגרדים בפומפיה דקה את התפוחי אדמה והבצל, מערבבים את

התפוחי אדמה והבצל ביחד, מוסיפים את המלח, פלפל השחור, ופפריקה המתוקה, ומערבבים היטב.

ניתן לאפות בתבנית גדולה או ליצור לביבות:  את הלביבות מניחים בעזרת כף גדולה על תבנית משומנתבספרי שמן,

אחת ליד השנייה ואופים בתנור חם 230 מעלות כ- 30 דקות עד שהלביבות מזהיבות. ניתן לטגן:מניחים את

הלביבות במחבת חשמלית בעזרת ספרי שמן אובלי שמן.
 

 

שלח
  • שלח