מאפה תמריםאישי
12עוגות -כל 2 עוגות = 1 מנת פחמימה
מצרכים:
· 1+1/4כוסות קמח
· 1/2כוס נבטחיטה
· 3כפיות אבקת אפייה
· 1/2כפית מלח
· 3/4כוס חלב דל שומן
· 1/2כוסממרח תמרים
· 2כפות מרגרינה רכה - או 2-3 כפות רסק תפו"ע ללא סוכר
· 1ביצהטרופה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל - 180 מעלות. מערבבים היטב בקערה את הקמח, נבט החיטה, אבקת האפייה והמלח. מכניסים למעבד מזון, המצויד בלהב פלדה, את החלב וממרח התמרים. מוסיפים את המרגרינה (או רסק תפו"ע) וביצה ומעבדים שניות אחדות. יוצקים את תערובת החלב על תערובת הקמח ומערבבים בכף עץ, עד שהבלילה מעורבבת, אך לא אחידה מאד. ממלאים תבנית שקעים או מנז’טים משומנים בתרסיס שמן, עד שני שליש מגובהם. אופים כ- 20 דקות.