לחמנייה של פסח
15 לחמניות. כל לחמניה = 1 מנת פחמימה.
מצרכים:
· 11/2כוס מים
· 1/2כוסשמן
· 4ביצים
· 11/2כוס קמח מצה
· מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מרתיחים את המים עם השמןו התבלינים. כשהמים רותחים, מכבים את האש ומוסיפים בבת אחת את כל הקמח, מערבביםהיטב. מוסיפים את הביצים השלמות
אחת אחרי השנייה. חייבים לערבב היטב כל ביצה.מקררים, (רצוי כשעה) - יוצרים 15 לחמניות קטנות ומוארכות, מניחים על נייר אפיהואופים בחום בינוני כ - 1/2 שעה.