פשטידת טונה

  
6מנות – כל מנה = 1 מנת חלב 
 
החומרים:

 2 קופסאות טונה במים

  2 ביצים

2  כפות קוטג´עד 5% שומן

2  כפות יוגורט או שלי עד 3% שומן

  אבקת  שום לפי הטעם

  1 בצל בינוני מגורד

2  גזרים מגורדים

מלח ופלפל לפי הטעם

 
אופן ההכנה:
 

אצלי בבית פחות אוהבים פשטידות אך לפעמים אני מצליחה "לביית" אחת מהם. כעת, בחורף, מחפשים אוכל חם. פשטידה זו היא כמעט ללא טרחה והטעם מצדיק את העבודה.
מסננים את הטונה מהמים בהם היא שרויה. מגררים את הבצל והגזר.
וזו כמעט כל העבודה.  מערבבים את כל החומרים, מתבלים. טועמים ומתקנים תיבול.  משמנים תבנית בספרי שמן
(איזה כיף שהמציאו אותו . כמה קל לשמן בעזרתו תבניות.).
מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים בחום בינוני כשעה עד שהפשטידה משחימה.בתנור טורבו כדאי להתחיל לבדוק אחרי כחצי שעה.




 

שלח
  • שלח