6 מנות, 1 מנה = 1 מנת בשר + 2 מנות פחמימה.

המצרכים:

6 רבעי עוף ללא עור,

 8 פטריות סיניות מיובשות - שיטאקי,

 תרסיס שמן,

 2 כוסות אורז לבן,

 2 בצלים פרוסים,

 4 שיני שום כתושות,

 1 כף גרגרי כוסברה מרוסקים קלות,

 1 כפית כורכום, מלח, פלפל,

 3/4 2 כוסות ציר עוף רותח או מים עם אבקת מרק

אופן ההכנה:

משרים את הפטריות בקערת מים רותחים למשך 20 דקות.מסננים את המים וסוחטים היטב, מורידים את רגל הפטרייה ופורסים לפרוסות דקות. מחממים תנור לחום גבוה (210 מעלות). מרססים סיר כבד בתרסיס שמן ומשחימים היטב את חלקי העוף משני הצדדים. מוציאים. מוסיפים לסיר את האורז, הבצל, השום, גרגרי הכוסברה, הכורכום, מלח, פלפל. מערבבים ומבשלים על להבה בינונית מספר דקות. מוסיפים את הפטריות וציר העוף. מניחים את נתחי העוף על האורז, מכסים ומכניסים לתנור ל-45 דקות, או עד שהאורז מבושל.

שלח
  • שלח