מתכון בקר מוקפץ בטעם תפוז
 
 
חומרים:
225 גרם סטיק סינטה חתוך לפרוסות דקות
2 תפוזים
6 יחידות בצל ירוק
1 כף גינגר
2 שיני שום
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס ציר מרק או לחלופין מרק עוף
1 כף סוכר
2 כפות רוטב סויה
1 כף קורנפלור
1 כפית סאקי
1 כפית פתיתי צילי
 
 
 
אופן ההכנה:
 
מניחים בקערה את הבשר ומוסיפים לתוכה כף קורנפלור ומערבבים.
בכלי נפרד מגרדים בפומפייה את התפוזים  לתוך כלי, את התפוזים חותכים ללא הקליפה או הציפה של התפוז לחצאים. מערבבים את גרידת התפוז עם חצי כוס מיץ תפוזים 1/4 כוס ציר עוף כף סוכר כפית סאקי ו- 2 כפות סויה. את הבצל הירוק חותכים לרצועות מחממים מחבת עם מעט שמן ומקפיצים את השום הגינגר והצילי, מוסיפים את הבשר ומערבבים כשהבשר כבר עשוי מוסיפים את הבצלים הירוקים וממשיכים להקפיץ כמה דקות מוסיפים את התפוזים ומערבבים במשך דקה. מוסיפים את רוטב התפוזים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות על אש בינונית, מגישים את המנה עם אורז לבן.
 
 
  

שלח
  • שלח