6 מנות, כל מנה = 1 מנת בשר + 1 מנת פחמימה
מצרכים:
6 כרעיים (טריות)
2 כוסות גרעיני חיטה שטופים ומושרים במים קרים 3 שעות
2 בצל יבש (חתוך ל-4)
4 שיני שום שלמות קלופות
1 כפית חוויאג' למרק
1 כף אבקת מרק עוף (ללא מונוסודיום גלוטמט)
מלח ופלפל שחור
3 כפיות שמן קנולה
אופן ההכנה:
בסיר כבד המתאים לתנור מטגנים את העוף בשמן עד להשחמה.
מוציאים הצידה ומוסיפים את הבצל, משחימים ומוסיפים את החיטה והשום.
מתבלים בפלפל וחוויאג', מערבבים היטב ומכסים ב- 3 ליטר מים רתוחים.
מוסיפים אבקת מרק ומחזירים את העוף.
שומרים על רתיחה עדינה למשך שעתיים.
בודקים נוזלים (מוסיפים רק מים רותחים, ותמיד המים חייבים לכסות את החמין + מעט מעל).
מוסיפים מלח לפי הטעם.
מכניסים לתנור לחום של 100 מעלות למשך הלילה. |