קלחי  תירס בגריל
1 מנה = 1 מנת פחמימה.
 
אופן ההכנה:
מורחים 6 קלחי תירס במרגרינה, ממליחים מפלפלים ועוטפים בנייר כסף, שמים על הגריל כ – 25 דקות. מדי פעם מסובבים את הקלחים.
 
קבב בנוסח רומני 20 יחידות.
3 יחידות קבב = 1 מנת בשר.
 
חומרים:
750 גרם בשר משובח טחון
1 בצל יבש גדול קצוץ דק מאוד
4 שיני שום קצוצות דק מאוד, כפית מלח, כפית פלפל שחור, 1 כפית סודה לשתיה.
 
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה. מכינים קציצות קבב. שמים על הגריל וצולים 4 דקות.
מדי פעם מסובבים את הקבבים.
 
סלט תורכי
3 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל יבש קצוץ
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 גמבה חתוכה לקוביות
1 קופסת רסק עגבניות
2 כפות רסק פלפל חריף
5 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
מעט כמון
פטרוזיליה קצוצה
 
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל על המים עד שיזהיב. מוסיפים את הפלפל והגמבה. ומאדים  כ- 40 דקות בסיר מכוסה. מוסיפים את העגבניות החתוכות את רסק הפלפל החריף והתבלינים. מאדים הכל יחד עוד 15 דקות על אש נמוכה ומשפרים את הטעם. מצננים ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
 
סלט חצילים בטחינה
4 מנות. כל מנה = 1 מנת שומן.
חומרים:
2 חצילים גדולים
1/2 כוס טחינה
מיץ מלימון אחד
1/2 כוס מים
מלח, פלפל
3 שיני שום כתושות
פטרוזיליה קצוצה לא חייב
 
אופן ההכנה:
קולים את החצילים מכל הצדדים עד שהם רכים.
מסננים, חוצים ובעזרת כף מוציאים את בשר החציל.
מסננים עד להוצאת הנוזלים ומועכים. מיתר החומרים מכינים טחינה, ומערבבים עם החצילים ומגישים.
                                                                                                            ח ג – ש מ ח!

שלח
  • שלח