ריבועי בטטה
5 מנות – כל מנה = 1 מנת פחמימה.


החומרים:
5  בטטות גדולות
 2  תפוחי אדמה בינוניים
 4 כפות רוטב סויה
 3/4 כוס קמח
2  ביצים
1  כפית מלח או אבקת מרק
ממתיק בכמות השווה לכפית סוכר /כפית סוכר
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
מכינים פירה מתפוחי האדמה והבטטות. אני מכינה ללא מים במיקרוגל בכלי זכוכית אני שמה קוביות של תפוחי אדמה ובטטה עם מעט מלח וכף אחת של מים ומבשלת עד שתפוחי האדמה רכים . מועכת , ויש פירה מדהים. ללא תוספת שומן. ע"י כך אני שומרת גם על כול הויטמינים והמינראלים שיש בתפוחי האדמה או הבטטות. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לבלילה אחידה. מרפדים תבנית תנור, גדולה, בנייר אפייה. מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים לגובה אחיד. משמנים מעל בספרי שמן ואופים בחום בנוני של 170 מעלות עד שמשחים. חותכים לריבועים קטנים ומגישים.


שלח
  • שלח